Waarmee houdt een makelaar rekening mee, bij een schatting?

Hebt u zich ooit afgevraagd hoe een schatting in een makelaarskantoor werkt? Lees dan verder. Het is verstandig om uw huis professioneel te laten inspecteren voordat u het op de markt brengt, zodat u de juiste prijs voor uw huis kunt bepalen en onderwaardering van uw woning kunt voorkomen. Veel makelaars houden hun cliënten echter niet op de hoogte, zij geven hun gewoon een cijfer aan het eind van de taxatie zonder enige motivering. Nu zullen we uitleggen wat we in overweging nemen wanneer we een gratis woningtaxatie doen die de werkelijke waarde van uw eigendom bepaalt.

Wat is een taxatie van een huis?

Vele factoren spelen een rol in de waarde van uw eigendom, maar eerst is het belangrijk te verduidelijken wat taxaties eigenlijk zijn. Een taxatie is een formeel rapport van een professionele, erkende taxateur die is geregistreerd en opgeleid.

Een taxatie is een meer gedetailleerde inspectie van uw eigendom en houdt gewoonlijk rekening met ten minste deze 3 hoofdkenmerken:

  • Basisbeschrijving van het eigendom: aantal slaapkamers, grootte van het terrein, enz.
  • Risicobeoordeling
  • Toestand van het pand

Om erachter te komen voor hoeveel u uw huis zou kunnen verkopen, bieden wij een gratis schattingen van uw woning, en we helpen u zelfs om het voor de best mogelijke prijs te verkopen!

Vraag nu uw gratis waardebepaling aan.

Factoren die een rol spelen in de waarde van uw huis

Een taxatierapport bevat de bovengenoemde elementen, maar hoe bepaalt een makelaar bijvoorbeeld het risico en de staat van een huis? Nou, laten we eens kijken naar de 4 meest voorkomende factoren die een rol spelen in de waarde van uw woning.

  1. De grootte van het land en het huis zelf

Hoe groter je land en leefruimte, hoe beter. Denk aan de basis-oppervlakte van uw huis, maar ook aan het aantal verdiepingen. Als u de mogelijkheid hebt, probeer dan de leefruimte van het huis te optimiseren. Vergroot het vloeroppervlak of bouw extra verdiepingen om de waarde van uw eigendom te verhogen. Hetzelfde geldt voor het aantal slaapkamers en badkamers. Hoe meer hoe beter. Maar vergeet niet om ze in verhouding te houden. Niet één badkamer voor elke drie slaapkamers. Dit kan de waarde van het eigendom schaden.

  1. Beschikbaarheid en vraag van eigendommen in uw regio

Dit is een factor die u niet echt kunt beïnvloeden, maar die toch een grote rol speelt in de waarde van uw woning. De beschikbaarheid van vastgoed in de Ardennen, bijvoorbeeld, betekent hoeveel huizen er beschikbaar zijn in de Ardennen. Als het er veel zijn, kan de prijs van uw huis dalen. Omdat de vraag ook laag is. Aan de andere kant, als veel mensen op zoek zijn naar huizen in de omgeving, stijgt de waarde van uw eigendom. Bij de prijsbepaling van een huis, houden makelaars dus sterk rekening met vraag en aanbod.

  1. Beschikbaarheid van hulpbronnen, zoals water, gas en elektriciteit

Hoewel het tegenwoordig vrij zeldzaam is om huizen te vinden met onvoldoende middelen, is het niet onmogelijk, dus is het belangrijk om deze factor te vermelden. Als uw huis niet beschikt over een goede water-, gas- of elektriciteitsbron, of bijvoorbeeld over een riolering, zal de waarde van uw huis dalen, omdat het voor de nieuwe eigenaars duur en tijdrovend zou zijn om het gebrek aan deze middelen te compenseren. Het is daarom raadzaam om, indien van toepassing op uw huis, deze kwesties vóór de taxatie aan te pakken.

  1. Voorzieningen in de omgeving, zoals school, supermarkten, enz.

De laatste zeer belangrijke factor voor de taxatie van uw huis die we zullen bespreken, zijn de omliggende voorzieningen. Maar, nogmaals, dit is geen factor die u kunt beheersen. Gemak is van cruciaal belang voor de toekomstige eigenaars van uw woning, dus als zij een lange reis moeten maken naar de dichtstbijzijnde supermarkt of hun kinderen ver weg naar school moeten brengen, daalt de waarde van uw huis. Dus hoe dichter uw woning bij kruidenierswinkels, scholen, apotheken, enz. ligt, en hoe meer er daarvan in de buurt zijn, hoe hoger de verkoopprijs van uw huis zal zijn.

Hoe zit het met Durbuy, België?

België is een zeer populaire bestemming voor mensen in het algemeen, omdat de kwaliteit van het leven buitengewoon is en de salarissen hoog kunnen oplopen. Van alle Belgische steden is Durbuy een van de populairste bij reizigers en mensen die op zoek zijn naar accommodatie. Het is een klein, schattig stadje met veel potentieel. Veel mensen houden van de stad vanwege het kleine aantal inwoners, waardoor het een warm, familiaal karakter krijgt. Maar ook de vele faciliteiten en recreatiemogelijkheden dragen bij tot de charme ervan.

Verkoop van een huis in Durbuy

Aangezien veel mensen geïnteresseerd zijn in Durbuy, kan de vraag naar woningen hoog zijn. En gezien de hierboven genoemde factoren is dit een positief teken als u overweegt uw huis hier te verkopen. Als dit het geval is, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor een gratis waardebepaling van uw woning om ervoor te zorgen dat u uw huis niet te laag verkoopt, en om u 100% zekerheid te garanderen tijdens het verkoopproces.

Vraag nu uw gratis waardebepaling aan.

Holidays Ardenne, locations de villas, d'appartement et de maisons en Ardenne. Verhuur van villa's, appartementen en huizen in de Ardennen

Meld u aan voor onze
Nieuwsbrief

Ontvang elke maand interessante tips en informatie!