Top 5 tekenen dat het tijd is om uw huis in een vakantiedorp in België te verkopen

Vakantiedorpen in België zijn erg populair bij toeristen en mensen die hun dagelijkse leven voor een paar dagen, weken of zelfs maanden willen ontvluchten. Daarom kan het een goede beslissing voor u zijn om bijvoorbeeld uw vakantiewoning of appartement in de Ardennen te verkopen, aangezien u met de verkoop een grote winst kunt maken. In dit artikel gaan we bespreken wat een vakantiewoning inhoudt, de top 5 tekenen dat het tijd is voor u om de uwe te verkopen, en een aantal andere tips over hoe het te verkopen. Een goed begin zou zijn om een gratis schatting te vragen om te zien voor hoeveel u het zou kunnen verkopen. Voor onze andere tips, lees verder.

Vraag nu een gratis schatting.

Wat is een vakantiewoning?

Een vakantiewoning of meer algemeen, een huurwoning wordt gedefinieerd als een woning die wordt verhuurd voor bepaalde kleinere periodes. Dit varieert van land tot land, maar kan een aaneengesloten periode van 30 dagen betekenen, ergens is het 90, ergens anders is het 360. Het belangrijkste idee is dat de eigenaar van de woning het grootste deel van de tijd niet in de woning woont, maar iemand anders wel, of dat de eigenaar er helemaal niet woont.

De 2 belangrijkste types van korte termijn huurwoningen:

 • Door de eigenaar bewoonde

Bij dit type woning is de eigenaar meer dan de helft van de tijd in de woning zelf aanwezig en verhuurt hij zijn woning gedurende de rest van het jaar voor een bepaalde periode.

 • Niet bewoond door eigenaar

In dit scenario woont de eigenaar helemaal niet in de woning en verhuurt hij deze ten minste eenmaal per jaar.

Als u een huis heeft in een vakantiedorp in België dat niet verhuurd wordt, denk dan niet dat u het niet kunt verkopen! Als u overweegt te verhuizen, is de verkoop van uw huis of appartement in de Ardennen bijvoorbeeld nog steeds een goede keuze gezien de grote vraag naar huizen in het gebied.

Klik hier om te weten hoe het verkoopproces bij ons in zijn werk gaat.

Top 5 tekenen dat u uw huis in een vakantiedorp in België zou moeten verkopen

Zoals we hierboven al zeiden, hoewel dit artikel gericht is op huizen in vakantiedorpen in België die verhuurd worden, moet u zich hiertoe niet beperken. Lees het artikel met een open geest en als u in een woning in een populaire vakantiebestemming of stad in België woont, overweeg dan de volgende tekenen ook voor de verkoop van uw huis. Als een van hen op u van toepassing is, is het misschien tijd voor u om contact op te nemen met een makelaar en uw woning te verkopen.

 1. De woning dient niet langer u of uw doelen

Dient uw huurwoning u op de manier zoals u dat wilt? Heeft u een grotere hoeveelheid geld nodig om iets belangrijks te kopen dat u ertoe zou kunnen aanzetten om het te verkopen? Als het uw eigen huis is, bedenk dan of uw huis nog steeds als thuis voelt en in dienst staat van u en/of uw gezin. Zijn uw kinderen volwassen geworden en verhuisd? Zo ja, dan is het misschien verstandig om naar een ander, misschien kleiner huis te verhuizen.

 1. Uw huuropbrengsten dekken de kosten van de woning niet

Zodra het huis dat u bezit een negatieve inkomstenbron wordt, kan het tijd zijn om het te laten gaan. Als u er meer aan moet uitgeven dan wat u eruit kunt halen, is dat een duidelijk teken dat uw woning u geen voordeel meer oplevert en is verkopen misschien een verstandiger zakelijke optie dan het te houden en meer geld uit te geven aan onderhoud, reparaties, enzovoort.

 1. Grote en dure reparaties zijn binnenkort nodig

De algehele staat van een woning is een grote factor bij de beslissing om uw huis te houden of te verkopen. U kent uw woning het beste, dus u bent waarschijnlijk in staat om te zien wanneer grote en duurdere renovaties, zoals de vervanging van het dak, vloeren, hek, of ramen en deuren, nodig zijn of zouden zijn. Met deze kennis kunt u inschatten wanneer uw woning op de markt moet worden gebracht. Ook kunnen wij het huis voor u inspecteren en u vertellen hoeveel het in de huidige staat waard is.

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

 1. U kunt of wilt uw woning niet meer zelf beheren

Er kan een moment komen dat u, om wat voor reden dan ook, niet meer de tijd, de middelen of de interesse heeft om voor uw woning te zorgen en na elke huurder het huis of appartement te inspecteren om te zien of er geen schade is aangericht. Het kost inderdaad veel tijd en energie, dus als u het gevoel heeft dat u uw huurwoning niet meer kunt of wilt beheren en besluit deze te verkopen, is dat volkomen normaal.

 1. De markt is gunstig voor verkopers

Als u een project of iets dergelijks in gedachten heeft dat een groter kapitaal vereist, of u denkt gewoon dat u beter af bent met het verkopen van uw eigendom dan het te verhuren en het voortdurend te onderhouden op basis van de huidige markttrends, off you go! Wij kunnen u zelfs helpen in het proces.

Neem contact met ons op.

Hoe verkoopt u uw huis in een vakantiedorp in de Ardennen, België 

Belgische vakantiehuizen zijn erg in trek, zelfs in goedkope vakantiedorpen in België. Daarom, als u toevallig een woning heeft in een vakantiedorp in Ardenne, België, heeft u een grote kans om het te verkopen als u besluit het te doen.

Maar hoe kunt u ervoor zorgen dat de verkoop succesvol is? Volg deze paar tips om uw huis voor de best mogelijke prijs te verkopen:

 • Bied uw huis aan in het hoogseizoen
 • Werk samen met een makelaar die de markt goed kent
 • Voordat u verkoopt, honoreer alle verhuur en boekingen die al zijn gemaakt
 • Als u besluit om boekingen te behouden, zorg er dan voor dat de huurders ermee instemmen dat u het huis aan potentiële kopers laat zien

Wij kunnen u helpen met het proces. Wij verkopen momenteel veel huizen in België, en die van u zou daar één van kunnen zijn.
Neem contact met ons op en laten we de details bespreken of vraag nu een gratis offerte aan.

Holidays Ardenne, locations de villas, d'appartement et de maisons en Ardenne. Verhuur van villa's, appartementen en huizen in de Ardennen

Meld u aan voor onze
Nieuwsbrief

Ontvang elke maand interessante tips en informatie!